Outplacement en tweede-spoorbegeleiding

naar een duurzame loopbaan

De keuze om je loopbaan eens onder de loep te nemen is niet altijd een vrijwillige. Door reorganisatie of ziekte kan je ineens voor een voldongen feit komen te staan. Je baan verliezen heeft een grote impact op je leven. Het betekent niet alleen een mogelijk verlies van inkomen, maar ook van zekerheden, sociale contacten op het werk en sommigen vrezen verlies van status en identiteit. Het is heel begrijpelijk dat mensen in deze situatie boosheid, frustratie, verdriet en onzekerheid ervaren. Ook in de zoektocht naar nieuw werk kunnen deze emoties de kop opsteken als blijkt dat de vraag naar jouw vakgebied is afgenomen, leeftijd een rol begint te spelen of er simpelweg te veel goede concurrenten zijn.  Als werkgever wil je je medewerkers optimaal ondersteunen in dit veranderproces.

csid46dq4la-sweet-ice-cream-photography (2).jpg

Binnen een outplacement- en tweedespoortraject besteedt YouBloom aandacht aan de volgende aspecten:

  • het verwerkingsproces van het verlies van de baan en de daaraan gekoppelde veranderingen die zullen plaatsvinden. Verlies van werk kan een grote impact hebben op het zelfvertrouwen van mensen. Het is lastig actief en overtuigend de arbeidsmarkt te benaderen als je nog rondloopt met gevoelens van verbittering, boosheid, verdriet of gebrek aan zelfvertrouwen.
     
  • inzicht en vertrouwen in je unieke kwaliteiten en talenten. Waar ben je goed in? In geval van (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid is het belangrijk dat we rekening houden met wat je niet meer kunt maar dat de focus ligt op wat je wél kan. Door het vergroten van dit zelfinzicht krijg je niet alleen een groter zelfvertrouwen maar ben je ook beter in staat om bewustere loopbaankeuzes te maken. Daar waar je goed in bent, vind je vaak ook leuk om te doen. Waar kan je deze kwaliteiten nog meer in kwijt?
     
  • je onderzoekt je wensen m.b.t. tot je eigen loopbaan en mogelijkheden op de arbeidsmark. Je gaat onderzoeken waar je wensen liggen m.b.t. type functie, bedrijf, branche, etc. zodat je een bewuste keuze kunt maken voor het verdere verloop van je loopbaan. Je onderzoekt waar reële mogelijkheden en kansen liggen op de arbeidsmarkt.
     
  • actieve benadering van werkgevers. We gaan uitgebreid in op hoe je je in deze tijd profileert en beweegt op de arbeidsmarkt. Het schrijven van een brief en traditioneel CV naar aanleiding van een vacature is niet voldoende. Een grote concurrentie en een beperkt aantal vacatures maken dat de kansen om via de traditionele manier van solliciteren een nieuwe baan te krijgen, gering zijn. Andere middelen zijn essentieel om een nieuwe positie op de huidige arbeidsmarkt te veroveren, vooral netwerken, social media zoals Linked-in, Facebook en Twitter, zelfprofilering op vacaturesites, flexwerk e.d. zijn essentieel.

YouBloom biedt outplacement- en tweede spoortrajecten van 3 tot 6 maanden, zowel individuele trajecten als incompany groepsbegeleiding, afhankelijk van de behoeften van de opdrachtgever en de cliënt.

YouBloom maakt altijd een maatwerk programma. Iedere klant heeft een persoonlijke vraag die vraagt om een specifieke oplossing. Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op met info@youbloom.nl of 06 10 69 52 77