Koersen op een duurzame loopbaan                     

Een werkgever die werkzekerheid kan garanderen, bestaat niet meer. Tot aan je pensioen bij de zelfde werkgever blijven, is iets uit het verleden. Organisaties veranderen en ontwikkelen continu. De flexibilisering van werk breidt zich verder uit en veel taken worden geoutsourced. Mensen moeten sneller mee veranderen en langer doorwerken. De vraag naar specifieke vakgebieden neemt af en de vraag naar andere functies neemt juist toe.

Wie is nu eigenlijk verantwoordelijk voor een duurzame loopbaan en duurzame inzetbaarheid? Iedereen is hier verantwoordelijk voor! Duurzame inzetbaarheid is belangrijk voor medewerker én organisatie. Niet iets om aan het toeval over te laten.

Wat betekent een duurzame loopbaan eigenlijk? Dat betekent dat we in alle fasen van ons arbeidzaam leven werk moeten kunnen vinden dat bij ons past. Werk waar we energie van krijgen, waar we goed in zijn en waar mogelijkheden voor zijn. Het vermogen van mensen om zich te ontwikkelen, hun kennis en vaardigheden up to date te houden en zo werk te houden of ander werk te krijgen is belangrijk geworden. Hoe blijf je waardevol voor jouw organisatie, hoe houd je plezier in je werk, hoe blijf je vitaal en hoe houd je waarde op de arbeidsmarkt?

Een duurzame loopbaan betekent dat je in beweging en actief blijft in je ontwikkeling, vooruit kijkt, weet wat er speelt in jouw organisatie en op de arbeidsmarkt. Dat je je regelmatig blijft vragen: ‘Vind ik dit nog leuk?’, ‘Geeft het me energie?’ en ‘Wat is mijn volgende stap?’. Dat je anticipeert op wat er komen gaat en je hierop kunt aanpassen, door scholing, persoonlijke ontwikkeling of loopbaanoriëntatie. Je neemt je verantwoordelijkheid, groeit mee met je werk en verkent eens in de zoveel tijd wat je wensen en mogelijkheden zijn voor interne of externe loopbaanstappen. 

Als werkgever bied je hiervoor ruimte en stimuleer je je medewerkers. YouBloom biedt het incompany traject Koersen op een duurzame loopbaan. Een groepstraining waarbij medewerkers op onderzoek gaan naar toekomstwensen voor hun loopbaan en daadwerkelijk actief stappen zetten om deze loopbaanwensen te realiseren. 

Wat doen we?

  • deelnemers verkrijgen inzicht over hun sterke punten, kwaliteiten en talenten en onderzoeken hoe en waar zij deze kunnen inzetten in hun loopbaan.
  • medewerkers weten wat hun talenten zijn en hoe zij deze iedere dag kunnen ontwikkelen en gebruiken. Hierdoor ervaren zij meer plezier en voldoening in hun werk.
  • deelnemers onderzoeken waarvan zij energie krijgen en wat in deze fase van hun leven zingeving biedt.
  • medewerkers krijgen een helder doel voor ogen en zetten concrete stappen op weg daarnaartoe, of dat nu binnen of buiten de organisatie is.

De training is een afwisselende, positieve en actieve training in een veilige setting. Het is een mooie balans tussen bezinning, reflecteren en actief voorwaarts bewegen.

YouBloom maakt altijd een maatwerk programma. Iedere klant heeft een persoonlijke vraag die vraagt om een specifieke oplossing. Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op met info@youbloom.nl of 06 10 69 52 77