Solliciteren nieuw stijl

Als je reageert op vacatures die je op internet tegenkomt, ben je helaas niet de enige geïnteresseerde. Solliciteren is meer dan, net als tweehonderd anderen, een brief sturen of je inschrijven bij een uitzendbureau en denken “op hoop van zegen....”.  De werkgevers komen vandaag de dag op heel andere manieren aan werknemers. Ook selecteren zij op hele andere dingen dan alleen maar relevante werkervaring of opleiding.

Solliciteren nieuwe stijl gaat over anders solliciteren dan je gewend bent. Het is proactief netwerken en de onzichtbare vacatures vinden. Het is jezelf presenteren waarbij je niet alleen communiceert wat je gedaan hebt, maar vooral ook:

  • wie je bent,
  • waar je voor staat,
  • waar je goed in bent,
  • wat jouw eigenschappen zijn,
  • wat jouw specialiteit en meerwaarde is  
  • wat jou onderscheidt van de rest    

Kortom: wat kan jij voor de nieuwe werkgever betekenen? Wat voeg jij toe?

Jezelf goed kunnen presenteren, ook op social media, is hierbij zeker net zo belangrijk als je eigentijdse, op maat gemaakte CV en onderscheidende motivatiebrief.

Bij coaching op ‘Solliciteren nieuwe stijl’, behandelen we afhankelijk van jouw vraagstuk in twee tot vier gesprekken de verschillende aspecten van solliciteren. Waar vind je de vacatures? Hoe presenteer je jezelf schriftelijk? En natuurlijk gaan we aan de slag met het vinden, uitbreiden en onderhouden van je netwerk, het gebruiken van social media en aan het voeren van netwerk- en sollicitatiegesprekken.

Neem voor informatie vrijblijvend contact op met YouBloom: info@youbloom.nl of bel 06-10 69 52 77 en laat eventueel een bericht achter op de voicemail.