Loopbaancoaching: Plezier en zin in je werk

Wil je je koers zetten op een loopbaan waarin je doet wat je leuk vindt én je je talenten kwijt kunt?

Eens in de zoveel tijd is het goed om stil te staan bij je loopbaan:

  • Doe je nog steeds wat je zinvol vindt?
  • Krijg je nog energie van je werk?

Jouw persoonlijke omstandigheden zijn wellicht veranderd. Misschien heb je in deze fase van je leven andere wensen en behoeften als voorheen. Maar ook de omstandigheden op je werk kunnen drastisch zijn veranderd. Je hebt een ander takenpakket gekregen, de organisatie ziet er anders uit, die fijne collega of leidinggevende is vertrokken. Er is minder vraag naar jouw expertise of vakgebied of je wilt niet wachten tot je weggereorganiseerd wordt. Voor veel mensen geldt dat ze überhaupt nooit bewuste loopbaanstappen hebben gemaakt omdat het altijd moeilijk leek om te verwoorden wat nu écht belangrijk is binnen het werk.

Loopbaancoaching bij YouBloom bestaat uit zes tot acht gesprekken. Tussentijds ga je zelf actief aan de slag.

Wat ga je doen?

  • Enerzijds ga je onderzoeken wat je talenten zijn. Datgene waar je goed in bent, vind je namelijk ook vaak leuk om te doen! En al heb je het idee dat je niet echt over talenten beschikt, ieder mens heeft sterke punten, bijzondere persoonlijke eigenschappen en onderscheidende kennis en vaardigheden. 
  • Welke van die sterke punten wil je dan inzetten in je werk? Want het betekent niet altijd dat je van datgene waar je goed in bent,  ook je werk hoeft te maken. Als je bijvoorbeeld goed kunt koken, hoef je niet een carrière in de horeca te ambiëren.
  • Waar liggen je interesses? Tijdens de gesprekken en met de thuisopdrachten ga je onderzoeken welke aspecten van werk voor jou op dit moment in je leven belangrijk zijn.
  • Waar krijg je energie van, word je blij van? Wat vind je belangrijk qua werksfeer, omgeving of mensen die je ontmoet tijdens je werk? Welke waarden streef je na? Wat zie je je zelf de hele dag doen?!

Heb je meer begeleiding nodig bij de actieve benadering van werkgevers?  We kunnen het coachtraject uitbreiden met een aantal coachafspraken ‘Solliciteren nieuwe stijl’. 

Neem voor informatie vrijblijvend contact op met YouBloom: info@youbloom.nl of bel 06-10 69 52 77 en laat eventueel een bericht achter op de voicemail.