Wie is YouBloom

Ik stel me graag aan je voor: Jacqueline Smit, trainer, coach, Noloc gecertificeerd loopbaancoach en oprichter van YouBloom. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in het professioneel begeleiden van mensen en organisaties op het gebied van loopbaan, stressmanagement en vitaliteit, samenwerking, leidinggeven en communicatie.

Na mijn doctoraal Europese Studies heb ik een aantal jaren gewerkt als selecteur en assessor in de uitzendbranche en bij het Landelijk Selectie Centrum voor de Politie. Hierna heb ik als loopbaanadviseur/coach en trainer mijn carrière voortgezet bij Top Centre, onderdeel van het Arbeidsbureau gericht op hoger opgeleiden, en het daaruit voortgekomen Capability, een adviesbureau voor werk, gezondheid en mobiliteit.

In 2006 heb ik mijn eigen bedrijf YouBloom opgericht en daarbij werk ik samen met een groot netwerk van professionals. Ik heb ruime ervaring in het individueel begeleiden en groepsgewijs trainen van mensen, zowel in loopbaanoriëntatie- en outplacementtrajecten als in sollicitatietrainingen. Daarnaast richt ik me op ontwikkel- en verandertrajecten met betrekking tot veerkracht en vitaliteit, samenwerking, talentontwikkeling, communicatie en (coachend) leiderschap. Ik verzorg ook individuele coaching m.b.t. vitaliteitsproblematiek en werkgerelateerde en/of loopbaanvraagstukken.

Een aantal van de coachings- en trainersopleidingen die ik heb gevolgd zijn:

  • Loopbaanadviseur bij Eva de Waard
  • Rationele Emotieve Therapie (RET) bij het RET Instituut te Haarlem
  • Transactionele Analyse bij Phoenix Opleidingen te Utrecht
  • Roestvrij Samenwerken bij Always a Choice
  • Systemisch Werken bij Phoenix Opleidingen te Utrecht
  • Leergang voor het Ontwikkelen van Leertrajecten bij Kessels en Smit te Utrecht
  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT) bij Seetrue.

Mijn werkwijze is pragmatisch, positief, stimulerend en resultaatgericht. Deelnemers aan mijn trainingen geven vaak aan dat door mijn enthousiaste en persoonlijke benadering er snel een sfeer van vertrouwen ontstaat, waardoor openheid en actieve deelname gestimuleerd wordt en beweging op gang komt.

Ik geloof dat het coachen en trainen op vaardigheden niet effectief is zonder aandacht voor (zelf)reflectie op eigen verantwoordelijkheid, houding, overtuigingen en gedrag. Daarbij is het belangrijk dat deelnemers zich bewust zijn van hun eigen sterke punten, talenten en drijfveren en plezier hebben in het leren door hun persoonlijke ambities te weten en successen te ervaren.