Inspiratie

Op deze pagina deel ik regelmatig interessante en inspirerende boeken, films, websites, apps en artikelen met je.

Inspiratiepost

Ben je op zoek naar nieuwe prikkels en wil je op een andere, positieve manier bezig zijn met je talenten? Inspiratiepost is een inspirerende website met artikelen, tests, informatie over interessante producten en diensten. Kortom... Be Inspired!

Het grote inspiratie Doeboek

Wat inspireert jou? Hoe zet je jouw talenten in in je werk en je leven en hoe breng je jouw passies in de praktijk? Het Grote Inspiratie Doeboek helpt je op weg. Met dit werkboek ontdek je je talenten en passies en maak je een actieplan om ze in praktijk te brengen.

Ontdek je sterke punten

Omdat we veelal gefixeerd zijn op onze zwakheden, slapen onze talenten. Met het boek Ontdek je sterke punten van Marcus Buckingham ga je op zoek naar jouw kernkwaliteiten. Ieder boek heeft een unieke code waarmee je kunt deelnemen aan de zogenoemde 'StrengthsFinder'. Deze test geeft je inzicht in je sterke punten. Van vierendertig geselecteerde thema’s wordt aangegeven welke de top-vijf voor jou zijn. 

SOCHICKEN

Een leuke site en app met simpele tips voor meer geluk, succes, gezondheid, vrijheid, liefde en bewustzijn. 

VGZ MINDFULNESS COACH APP

Wil je beter omgaan met stress en zelfbewuster worden? Meer in het hier en nu leven? Dan is de app Mindfulness coach van VGZ iets voor je.

NOOIT MEER BURN-OUT!

Hondsmoe, angstig, trillerig, hyperactief. Vage lichamelijke klachten. Herkenbaar? Nooit meer burn-out is een boek van Anita Roelands en beschrijft stapsgewijs de drie stappen die nodig zijn om blijvend te kunnen herstellen van een burn-out.

YOUNG@HEART

Een hartverwarmende en verrassende film over een koor dat Jimi Hendrix, Sonic Youth, Nirvana, maar ook James Brown, de Pointer Sisters en Coldplay op zijn repertoire heeft staan. Bijzonderheidje: de gemiddelde leeftijd van de club is 81! Speelt het leven van ouderen zich normaliter rond eenzaamheid, kwalen of ziekte af; deze groep mensen leeft voor rock, punk en funk. Prachtige feel-good documentaire die laat zien hoe deze ouderen ondanks gezondheidskwalen en verlies, genieten en in het nu leven.